Otimme tänne muutettuamme tavaksemme käydä syömässä
ravintolassa perjantai-iltaisin. Joinain perjantaina se ei ole syystä tai
toisesta onnistunut, hyvin harvoin olemme käyneet illallisella
ulkona keskellä viikkoa tai lauantaina.
Alkuvaiheessa – ennen kuin olimme löytäneet nykyiset
suosikkiravintolamme – tuntui siltä, että ravintolassa jouduimme jättämään pääruokaa
syömättä. Tämä siitä huolimatta, että oli tilannut pelkän pääruuan! Syynä ei
ollut ruuan huono laatu vaan valtava annoskoko: Jyrin itselleen tilaamasta lasagne-pääruuasta
olisi riittänyt tarpeeksi syötävää kolmelle. Lihan tai kalan lisukkeena saattoi
pelkästään risottoa tai pastaa jo normaalikokoisen pääruuan verran. Tuhteja
lisukkeita oli samassa annoksessa varmuuden vuoksi useampia, mm. riisi – peruna
– sekä riisi – papu –yhdistelminä.
Eräissä ravintoloissa olimme nähneet, että kahden hengen
pöytäkunta jakoi yhden pääruuan keskenään, tai että laskun yhteydessä
ruokailija sai mukaansa ruuantähteet folioon pakattuna. Jossain vaiheessa
hämmästelin tätä kaikkea portugalin opettajalleni. Hän puolestaan hämmästeli,
ettei meiltä oltu kysytty, pakataanko loput ruuasta mukaan tai jo
tilausvaiheessa tiedusteltu, haluammeko jakaa annoksen. (Totuuden nimessä
täytyy mainita, että meiltä oltiin saatettu kyllä näitä asioita kysyä, mutta
portugalin taitomme ei ollut riittänyt kysymyksiä ymmärtämään, eikä
ravintoloissa ollut löytynyt yhtään englannintaitoista henkilöä.)
Nyttemmin olen ottanut tavakseni ennen uuden ravintolan
kokeilemista käydä etsimässä ravintolan omien sivujen lisäksi mm. Instagramissa kuvia heidän ruoka-annoksistaan.
Toisaalta olemme Campinasista löytäneet niin monta mainiota ruokaravintolaa, ettemme
aktiivisesti koko ajan enää etsi uusia ravintolakokemuksia täällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti